Η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας αποτελεί ένα βασικό εργαλείο για την κοινωνική ενδυνάμωση, την εξάλειψη των διακρίσεων και τελικά την ομαλή ένταξη στην ελληνική κοινωνία και στην πρόσβασή σας στην αγορά εργασίας. Ειδικότερα, η παροχή μαθημάτων Ελληνικής γλώσσας σε γυναίκες  που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, αποτελεί έμπρακτη εφαρμογή του Άρθρου 10 (Πολλαπλές Διακρίσεις ή Αποκλεισμοί) και του Άρθρου 13 (Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων και την Αντιμετώπιση των Έμφυλων και Πολλαπλών Διακρίσεων .

Τα μαθήματα, μαζί με το εκπαιδευτικό υλικό, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από ειδικευμένο προσωπικό -φιλολόγους καθηγήτριες/τές Ελληνικών- σε πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα διδασκαλίας του Κέντρου, στην οδό Λήθης 2 και Αγίου Μελετίου, και πραγματοποιούνται δια ζώσης, πρωινές, μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Επιπλέον, στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης της αντιμετώπισης των έμφυλων και πολλαπλών διακρίσεων, παρέχεται ψυχολογική στήριξη και εργασιακή συμβουλευτική στις ωφελούμενες των μαθημάτων από έμπειρο επαγγελματικό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση ενός κύκλου σπουδών χορηγείται βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης του αντίστοιχου επιπέδου γλωσσομάθειας από το Κέντρο.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε 2108625355 και 2108625858 ή στείλτε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση .